Ha gmeint u sogar chli ghoffet, das sie Eitagsflöige sige oder ämu nid länger häre häbe aus so ne gueti Saison lang. U ... oh Schreck ... jez si sie wieder da u de no wie. I rede hie vu de Grillitarier. Weiss geng no nid so rächt, ob das e fasch usgschtorbnigi Dino–Art, e spezielle Grille-Art oder ob das Mönsche us Fleisch u Bluet si. Aber Fleisch schiint s‘Houptthema z‘si ou wenn Gmües sich immer wider chli ine schmugglet, zum die immer grösser wärdendi Schar vu Vegetarier ou mit e chli Verlägeheitsbrichterschtattige z‘nähre.
Si isch auso wider da, die Zyt, wo Grossverteiler mit amne scho fasch wahnhafte Iifer üs armselige Konsumwürmli wei biibringe, dass me im Summer cha brätle. Hallooo ... das wüsse mir doch aui sit mir us em Hoseschiiser Auter use gwachse si. U dass me‘Fleisch oder Gmües imne Lade cha choufe, wüe mir ja kei Jäger u Beerelisammler meh si, das isch üs ou bekannt. Ehrlech ... das schtimmt.
U jez säge si, dass das Grillzüg uf der Holzchole äbe doch vieu besser sig. Ja i däm Fau isch die Chräbsgfahr jez eifach verbi u auä nume e Feik u Scherz vu de letschte Jahr gsi. Ämu bis nächschts Jahr, wenn si üs de säge, mir söue der neu kouft Holkcholegrill grad wider furtschiesse u ume ä subere Gasgrill choufe. So oder so ... das aues geit doch eifach nur um Chole ! Nid die zum füürle sondern die im Portmone. Aber mi si ja aui chli Bsitzer vu däne Läde u drum ou so richtig froh, dass Mänätschment u Marketing üsi Interässe so besorgt u nachhaltig u iifrig tüe verträte. S’geit wie gseit um Chole - um üsi Chole nämlech.